Možda ovim komentarom navučem i pokoji dislike, ali nema veze moje je mišljenje...Ja ne bih ovako milosrdno postupao sa ovim izbjeglicama, neka oni već jednom shvate da ih Europa neće, a oni pokušavaju nasilnim putem da pređu preko granica, kamenjem gađaju policajce i graničare i sl...Halo ljudi ima mnogo drugih regiona i zemalja na ovoj kugli zemaljskoj, ja sam siguran da bi Turska bila spremna primiti ove "izbjeglice" mada je tu i veliki broj "migranata" siguran sam u to, Imate Pakistan, Saharsku Afriku, Sjevernu Afriku, Arapsko poluostrvo i sl...I da evropski sam musliman ali stvari posmatram realno!!! Ovo više nije izbjeglištvo već klasična imigracija!!!
vecina izbjeglica jeste u susjednim zemljama od Sirije ako nisi znao. Turska je primila 2 miliona izgjeglica, Lebanon koji ima 4 miliona stanovnika je primio 1,3 miliona izbjeglica. Jordan ima stotine hiljada, egipat preko 300 hilajda, irak je isto primio veliki broj itd. Saudijska arabija, kuvajt i emirati su primili nula, ne daju supci. Ovo sto navaljuju u evropu su manji postotak samo. Zato mi je smijesno sto Evropska unija sa 500 miliona stanovnika se uspanicila zbog milion izbjeglica.
Džaba ti je to je njihova politika i treba je respektovati a ne nasilnim putem pokušavati se boriti protiv toga...ja sam siguran i mislim da je očita činjenica da Evropa ima kapacitete da primi te izbjeglice i da se zbrine za njih, a to što to oni neće to je njihova stvar i svakako je treba poštovati...Treba se pitati zašto to isto odbija i Saudijska Arabija, Kuvajt i ti Emirati, od kojih se zapravo prvo očekivalo da ih objeručke prihvate ?? Pozdrav :)
Prikaži sve komentare (310)