Vrlo interesentan je sklop radnika TTU, Dita, Pretis, Famos, Unis, Feroelektro... Nisu radili ama baš ništa dva desetljeca. Dolaze na posao i imaju teoriju da samim dolaskom na posao ti je zagarantovana placa. Svako malo tuze firmu koja proda nekretninu i isplati dugovanja i sad bi na lijepe oci marku za bajram. Pravo pitanje je: A drugovi radnici, sta ste to korisno uradili u proteklih 20 godina? Kakvu novu vrijednost ste stvorili? I na kraju, kada ste cekali 20 godina nista ne radeci, sta ocekujete sada? Pustili ste ovim SDA/HDS/SDS/SNSD/SBB/ZABIH/KRADEMZABOJITAK da vas unazade uredno glasujuci za njih svake 2 godine i sad kukate: "nemam marke za bajram". Krivi ste si sami
pola države tako funkcionira, misliš da su oni uhljebi po poštama,šalterima,općinama,kancelarijama korisni? varaš se, oni jako skupo koštaju državu, a nemaš nikakve koristi od njih.
To je opet druga prica. Ako na salteru Poste treba 1 radnik, ima ih 7. Ako u opcini treba 1 referent, ima ih 12, i svaki ima svog pomocnika i savjetnika... Grcki scenario nam je blizi nego sto mislimo.
Prikaži sve komentare (65)