vjera se temleji na naznanju. vjerujem, ali ne znam. kad bih znao ne bih vjerovao. znao bih. i to su cinjenice, a ne vjera. neki vjeruju da boga ima. neki to ne vjeruju. ni jedni ne znaju. kad bi znali ne bi bilo onih drugih.
@ngel To sto ti nemas dovoljno osnovnog obrazovanja da skontas o cemu naucnici pricaju kada to spuste na nivo nas koji nismo eksperti za biologiju, hemiju, fiziku i slicno, nije do njih. Nismo mi ateisti zato sto slijepo vjerujemo u ono sto naucnici govore, vec zato sto razumijemo sta pricaju kada nam predstave svoje dokaze. Nesto sto nijedna religija nikada nije uradila. Primjera radi: Mi "vjerujemo"u Teoriju evolucije zato sto smo skontali u cemu je stvar. Ima sasvim dovoljno dokaza za istu, a svakim danom ih je sve vise. To sto si ti zaglavila na religijskim stranicama gdje se te stvari ne prezentuju opet nije do naucnika. Da nisi, za pocetak bi znala da TE ne govori da je covjek nastao OD majmuna vec da majmun i covjek imaju zajednickog pretka. Ali jebiga, za takve stvari se trebala imati barem trica iz biologije u srednjoj.
Izgleda da su je ukinuli... Ne mogu da vjerujem da ima ovoliko ljudi koji misle da TE govori da je covjek nastao od majmuna. Pa nam se u prosvjeti zale na plate... Ako ovako obrazuju djecu neka budu sretni sto uopste imaju posao.
Prikaži sve komentare (223)