Uozbiljite se komšije. Rat je bio i prošao, historijske činjenice su ostale. Logično da vi kao narod nećete priznati da se u Srebrenici desio genocid, ali zato ostatak svijeta zna i markirani ste cijeli život kao genocidna nacija. Nećete se moći oprati za vijeke vijekova. Zajednički život na ovim prostorima je samo moguć, ako Srbija službeno prizna pred svijetom da je se u Srebrenici desio genocid, ali ja kao Bošnjak znam i da poslije toga mi vam više nikad ne bi vjerovali. Pokazali ste u ratu ko ste i šta ste, agresijom na moju Bosnu i Hercegovinu. Htjeli ste silom da uzurpirate njene teritorije, da dovedete do nestanka jedan većinski narod koji je živio vjekovima u Bosni. Srećom, niste uspjeli niti će te ikada. Vjerovali smo vam, kumovali sa vama, družili se, a vi ste nas izdali. Poređenje broja vaših i naših optuženih u Haagu, samo za sebe govori koja je strana više činila ratne zločine. I nije vas stid, niti sram i dalje negirate historiju ? Ne kažem da je većina zločinaca bila iz reda Srpskog naroda, ali kažem da su većina ratnih zločinaca u BiH bili Srbi, a to je tačka sa koje moramo krenuti i što vi Srbi morate razumjeti i pokušati se popraviti dok još imate vremena, jer vjerujte mi, u očima vijelog svijeta vi ste zločinci. Neko je jednom davno napisao "historija je učiteljica života", a mi Bošnjaci smo puno toga naučili o vama iz nedavne historije. Komšijski pozdrav i neka vam Bog pomogne !
Lupetate sto se tice agresije.Nije bilo nikakve agresije jer je JNA bila legitimna vojna sila u tadasnjoj drzavi a paravojne jedinice zelene beretke patriotska liga itd.Izvaljujete ovde notorne gluposti a sto se tice zlocinaca sa vase strane oni ce doci pred lice pravde pa i oni mudžahedini koje Bakir krije po Bosni.Neka ne misle da ce biti izuzeti od odgovornosti za one stvari sto su radili.Bosna nece nikada uci u EU zapamtite sve dok se ne rijesi problem osoba koje su dobile drzavljanstvo od Alije da ratuju u BIH a sta su radili to je opšte poznato.
a sto bi priznali genocid ..nismo mi kao nacija odobrili pokolj u srebrenici nego su tamo samovoljno otisli skorpioni koji su svi poreklom iz bosne..kako to da vi sto se orica tice kazete ,nemate pravo na orica jer je on strani drzavljanin koji je i ako je pocinio zlocine pocinio ih je u tudjoj zemlji a ako je tako srbija nista nema sa bosnom....nama su ponudili evo vam oric ali zato priznajte rezoluciju genocida ,odrekli smo se orica da se nebi pisala ta rezolucija...genocid je ubijanje SVE u jednom kraju-regiji ,srbi su postedili zene decu starce i streljali su pola islamsih boraca i nazalost pola ne duznih u srebrenici..izjave sa vase strane pokazauju da su se u toj koloni ne sretnika nalazili puno boraca tako da ne znam o kakvom se genocidu radi..genocid bi bio da su srbi iz srbije skravnali sarajevo sa zemljom avijonskim bombarovanjem a nakon toga poubijali SVE sto je muslimansko..na stotine hiljade....svaki put na godisnjici srebrenice pokusavate jovo na novo da dokazete genocid a u tome se moze videti politikanizacija vasih zrtava...pravite od njih politicki insturment a u vreme kad su puno bosnjaka u ISIL-u gde su puno njih i uticajne vodje tamo tesko da ce te ikad moci uciniti da srbija i srpski narod budu proglaseni genocidnim...ako se to desi bice rata !! u to smo sigurni jer nijedan srbin nece dozvoliti da mu neko kaze da je genocidan
Prikaži sve komentare (268)