Pozdrav Čitam ovaj/ove tekst/ove, komentare na utakmicu i pitam se, da li smo gledali istu utakmicu sinoć?! Pitam se, hoće li i jedan eminentniji stručnjak u BiH istupiti i reči da je igra nedorasla reprezentacije. Uz dužno poštovanje prema pobjedi, najsretniji sam što je ostvarena ali igra na sredini terene, nesigurni pasovi, dodavanje bez konkretnih lopti naprijed, prolazak izraelski igrača kroz našu igračima natrpanu sredinu kao da ih nema, je onako nešto što se iz prve može primjetiti. Pa mi za 90 minuta nismo kako treba uspjeli organizovati kvalitetnu akciju, kontru, da ne kažem nešto ozbiljnije izuzmemo li prvi gol. Težak zrak da, složit ću se ali igrali smo mi i na SP po teškom zraku ali smo barem 90 min trčali. Ovi su stali već nakon 55-60 min. Osjeti se neigranje igrača. Da ne bih bio ispljuvan, želim im svu sreču da se plasiraju ali s ovakvom igrom bilo koja ozbiljnija reprezentacja u vidu Belgije, Wellsa će nas pomesti. Pozz ljudi P.S. Ovo je samo moje mišljenje. Živjeli.
"Osjeti se neigranje igrač" eto sam si sebi na sve odgovorio. mi inace nemamo brze igrace za odigrat brzu kontru. tako je bilo a tako je i sada. ono sto svi zele reci da smo pokazali gdje nam je mjesto, da je izrael rinaka za nas, da se vrati samopouzdanje koje je pape poljuljao. sa ovim repkama tekme se samo "odradjuju" a ne da strahujemo od njih. mi treba da se tucemo sa belgijom i welsom a ne da se za svoje mjesto borimo sa kiprom i izraelom. ok?
Naravno da je neigranje problem, kao što sam i rekao u komentaru ali samo ću Vas napomenuti da smo u istoj formaciji kao sinoć, u pripremnim utakmicama za mundijal protiv Obale slonovače, Meksika, zatim prvu utakmicu na mundijalu protiv Argentine igrali deset puta bolje, kvalitenije, atraktivnije, brže, s brzim krilima koja probijaju. Ne znam da li pratite Tursku ligu ali Višća je jedan od najboljih/najbržih ofanzivnih krila tamo, Lulić isto tako, ne bi ga Juventus đaba tražio, Pjanić u Romi s Niangolanom pokretać svega, tako da se baš i ne mogu složiti s konstatacijom da nemamo igrače za kontru. Naravno da je pobjeda važna, naravno da je bitno samopouzdanje, da se tekma ''odradi'' ali i u prošlim kvalifikacijama je bilo slabih protivnika, za ''odraditi tekmi'' ali smo meli sve pred sobom. Želim reći, da se ne pravi euforija, da ovo može i mora mnogo bolje, sigurnije i kvalitetnije kada nam dođu ove dvje kvalitetnije reprezentacije.
Prikaži sve komentare (106)