Sve je to lijepo, heroj vamo heroj tamo. Gdje vodi ovo podneblje, generacije koje su prezivjele rat ne znaju kako dalje uz to dolazi do sudara generacija koje su rodjene u ili posle rata, ovi drugi opet sve bolje znaju od starijih. Da zlo bude vece u toj zavrzlami imamo i razne "narode i narodnosti" koji guraju krivicu za sve sa jednih na druge itd. Evo da navedem licni primjer: Zeljko Raznatovic Arkan je ubio licno, podvlacim licno, mog rodjenog rodjaka (Srbina) 91-ve u Erdeviku. Ja sam bio mobilisani pripadnik VRS. Za Hrvate i Bosnjake sam u istom kosu sa Arkanom, dali iz politickih ili maloumnih razloga, to neznam. Da se razumijemo, nemam ja nista protiv Gorana Cengica, sto je ucinio je za svaku pohvalu i ljudski ali ja mislim da je na prostoru BiH bilo na stotine, mozda i na hiljade Gorana Cengica ili Srdjana Aleksica pa ne razumijem zbog cega se samo pojedinci pominju kao heroji???
Intersantna ti je biografija Zlocko! Regularan posten komentar. I dobro pitanje svima. Licno mislim da je poenta ovih clanaka o herojdkim djelima pojedinaca u stvari implicitno forsiranje kolektivne krivice, a izdvajanje poje individua kao velikih iznimki, izuzetka koji potvrdjujr pravilo. ;-) da mediji nisu malicijozni i u sluzbi pokvarene vladajuce "nacijonalisticke" retorike, pricalo bi se vise o krivici pojedinaca iz redova drugog naroda, a ne kompletnih cjelina. Tako to treba drug. Ako se ljudi pocnu gledat ko ravnopravni, ako nastane medjusobno razumjevanje na nivou obicnog covjeka, onda ode nacijonalna vrhuska u *** krasni.
Da bi doslo do napretka,treba "zajedno" djelovati,znaci ako se protesti desavaju u fbih,moraju poceti i u rs-u.Jasno je da se Dodik samo prosle godine zaduzio za policiju 15 miliona km,ali to mu je dzaba ako zajedno djelujemo.Onda ce "LJUDI" izaci u prvi plan!
Prikaži sve komentare (84)