Zasto ? Zasto politicki "identitet" jedne stranke mora biti povezan sa vjerom i nacionalnost (opcenito na Balkanu : ljubi se krst, krsti se, klanja se - politicki show) ? BiH drustvo je osnovan na nacionalnu/vjersku podjelu to se zna. Ali to "drustvo" postoji samo ako opstanu takve vrste podjele, tako i za politicke elite. Drustvo je bolesno, kao i cijeli svijet : idealno drustvo ne postoji, jer smo svakako podijeljeni, ali zasto se Covjek mora izjašnjavati po neku nacionalnost i vjeru, zasto Covjek ne moze se izjašnjavati samo kao "Ljudsko bice" prije svega... Znam da je to complikovano, i previse idealno, naivno.... Pogotovo sto je Balkanska sredina OTROVANA, SEGREGACIJA VLADA VISE NEGO HUMANOST...Nase drustvo nece nikad niciju zrtvu priznati, kada ne priznaje osnovu i korijen " Covjecanstva".. Ali nije ni svijet bolji... Ocekujem minuse...Samo sam htjela to reci. Pozdrav svima. Eleonora
Preporod : Pozdrav, hvala ti za komentar kao prvo, imam pitanje, ko koga vlada u Federaciju : islamska zajednica SDA ili SDA islamsku zajednicu ? Koliko je umjesana islamska zajednica u SDA ? i zasto "dijele" bosnake ? kako ? mislis mozda da dijele ljude na "ko je pravi muslimanski predstavnik i ko nije ?" hvala ti puno :)
Seher1984 : Da, volim Bosnu i zivot, mada nisam iz Bosne, ali su mi preci bili katolici iz Fojnice, jedna stara izvorna i srednovjekovna bosnjacka katolicka familija, vezana za franjevce...Danas sam ipak vezana za Bosnu (EU integracije)... Hvala ti puno za film, izgleda " emotivno tezak" u smislu da prikazuje zivot bosnjake zrtve..
Prikaži sve komentare (51)