Ja bi ljudima platio penziono i onda sve otpustio. Negdje mora biti kraj. Na posao ionako ne idu godinama. Nažalost ovo su oni najnesposobniji. Tražili smo kapitalizam, dobili smo ga.
Odličan komentar...za sve ove PROPALE firme, to je najbolje rješenje, plati im sve doprinose, uveži staž - ako treba, nek se država i zaduži za to i pošalji na biro. Mora postojati kraj svemu, ovo jesu ostali oni najnesposobniji, ostali su se već odavno snašli, jer ova agonija ne traje ni godinu, ni dvije, ni 5 ... ovo je držanje mrtvaca na infuziji.
@october Tačno, kod nas ako se ukine kolektivni ugovor - to će biti najbolja stvar i najveća reforma privrede u historiji. Tada više budžetski korisnici neće biti zaštićeni k'o sibirski tigrovi. Smanjit će im se broj (iako neznatno) - ali čim saznaju da mogu dobiti otkaz - bolje i ljubaznije će raditi svoj posao. Ovako mogu da rade kako žele - nema šanse da ih se otpusti. Čak je i u privatnom sektoru jako jako teško otpustiti radnika koji ima ugovor na neodređeno, a u državnom je to nemoguće. ja znam primjer gdje je jedan uposlenik pretukao kolegicu - i nije dobio otkaz...
Prikaži sve komentare (106)