"U ratu u Bosni stradali su svi, i Hrvati i Srbi i m/Muslimani (?) iiii... katolici i pravoslavci." - reče Ivanović i ništa mu tu ne zafali. E pa Ivanoviću, za tvoju informaciju (a to bi trebao već znati) musliman nije nacionalna odrednica, pa ne možeš reći: Hrvati, Srbi i Muslimani, već muslimani imaju svoje nacionalno ime Bošnjaci. A ako govoriš o vjerskoj odrednici onda reci katolici, pravoslavci i muslimani. Ne da ne poznaješ prilike u Bosni, nego ne poznaješ ni osnovne fakte o Bosni. A izvinjenje... ah ... ko za to mari... sve je svakome jasno.
A baška što kod nas ne prolazi ta rečenica "u Bosni su stradali svi". Halo, znamo mi dobro ko je i kako i koliko stradao! Kod nas ima jedna stara koja te nabolje opisuje: "Us*o si motku!" i nema ispravke.
...lagano i kontinuirano iritira to svojatanje istine i polaganje ultraexkluzivnih prava na istu...kao i to da se svaki pokušaj odupiranja prethodnom smatra četništvom ili ustaštvom...neka je ubijenima mir dušama, kako je njihovim bližnjim, znaju samo oni, i neka svkog zločinca stigne kazna, i n aovom, i na onom svijetu, ako ga ima...ali, ovo mlaćenje ekskluzivnim pravom na žrtve, kao maljem, svih neistomišljenika stvarno do krajnosti iritira i najtolerantnije.
Prikaži sve komentare (184)