posast naseg vremena. niko vise nece da "trpi" nego odmah razvod. jeste da besparica moze uticati na razvod, ali pogledajte siromasne porodice sa 5-6 djece a supruznicima nije ni u "peti"da se razvodu.jer je ljubav obostrana, razumjevanje, postovanje....vise se razvodi "srednj" sloj drustva, a brak je institucija gdje se "radi" neprestano. zalosno stvarno jer porodica je oslonac drustva. bez porodice i drustvo nam propada, gubi se vrijednost....
Zar je toliko tesko shvatiti da nijedno bice ne moze biti sretno ako ga se ogranicava, a cesto kako luna.luna kaze iskoristava. Zene sa tim dodjeljenim ulogama "zene", malo kad ces vidjeti da su sretne ili da nesretno ne kukaju na svakom koraku u zenskom drustvu.
Oprostite što se nezvan upetljah u vaš razgovor. Elem: Na onom svijetu se sreli, jel', mrtvac i mrtvakinja. I sad on oblijeće oko nje, te: haj bona, daj mi malo, te neće niko znat, te 'vako, te' nako... Ona ga uporno odbija iz raznoraznih razloga. I na kraju izrevoltiran njenim odbijanjem: Hajde bona šta ti fali?! Ako sam umro, nisam oženjen! Jel se to kaže oxymoron?
Prikaži sve komentare (330)