Zenica je definitivno najveci napredak dozivjela posljednjih godina, gradska infrastruktura, sada sa autoputem, strateski polozaj, blizina glavnom gradu itd.
A ljudi a zenicani sta s njima? Jbo vas putevi infrastruktura kad sjede po kafanama i cekaju koga ce zavalit prevarit otet i ogrebat se, taj grad je ruglo postalo bih!
@BosanskiKonj, da ti ispričam svoje iskustvo sa našim glavim gradom tamo negdje 2008. Došao ja na razmjenu studenata, kupim kartu za tramvaj i pošto onaj aparat za ovjeru karte nije radio, nisam je mogao poništiti. Ulazi kontrolor, prolazi cijeli tramvaj, nikome da pisne, priđe meni, čuje strani naglasak i odmah me uhvati gnjavit što nisam ovjerio kartu. Objasnim fino, kao uostalom i pola tramvaja koji nisu poništili svoju, ali tim me skine s tramvaja, traži ličnu, dadnem, vidi strana lična i odmah traži 50 eura da me ne vodi na policiju (stanica kod kampusa) preko puta. Hoće da mu dadnem novce ali da mi ne napiše nikakvu kaznu ili potvrdu da je primio isti novac. U tome nailazi grupica momaka i dovikuje kontroloru da me odere dobro po novčaniku jer sam sa strane. To mi je bio prvi dan u Sarajevu...
Prikaži sve komentare (159)