Ovakve stvari su dokaz da niti jedna drzava ne treba previse racunati na medjunarodnu pomoc. Ako te neko napadne, najvaznije je koliko si sam sposoban da si pomognes.
SAD pokusava uvuci Tursku u rat. Tragediju u Kobane-u samo koriste za te potrebe. Zracnim napadima samo pazljivo balansiraju da produze patnju i na taj nacin daju municiju za propagandu. Nije im cilj da odbiju IDIL, a nije im cilj ni da Kobane padne. Ova predstava i patnja treba da traje sto je moguce duze, a svijet se bombarduje sa stotinama clanaka poput ovog kako Turska nece da intervenise... SAD po njihovim zvanicnim izvjestajima u regionu ima 3 nosaca aviona. Svaki nosac ima cca 80 borbenih aviona, tu su i 3 velike zracne baze (Incirlik, Kuvajt, Bahrein) u kojima imaju vjerovatno vise aviona nego na tim nosacima. To je kombinovano 500 borbenih aviona, odnosno kapacitet od minimalno 1.000 zracnih udara dnevno, a oni izvedu 5-6 i pricaju kao nemozemo im nista... O kopnenim snagama da ne pricamo. u roku od 24H mogu u Kobane rasporediti 10.000 vojnika, zasto to ne urade???
Ovo nama dokazuje da amerika vodjena od velikih multikorporacija a ne vlasti i naroda moze da radi od svijeta sta joj k'rcu cejf.
Prikaži sve komentare (234)