Ovo sto je izgradjeno do sada treba uzeti u obzir i cestitati, iako je to sve radjeno zahvaljujuci EU i njihovim kreditima, te njihovim poticajima. Mene zanima samo jedno, kako planirate da zavrsite kompletan koridor 5C do 2020 godine, ako vam za ovaj dio koji je dug 8 km treba 30 mjeseci?. Znaju li ljudi da je najtezi dio puta onaj od Tarcina prema Mostaru, i da tamo niste ni zemljiste pokupovali(ekspoprijacija), a niste ni glavni projekat zavrsili!!!! Zasto pred same izbore plasirate ovakve price, i svakih 10 km imate SVECANA OTVORENJA novog komada autoputa?. Na koji nacin su firme iz RS- a i Laktasa dobile prednost pred firmama iz federacije da rade na autoputevima?
Tarcinj - Konjic se pocinje graditi idute godine (ekproprijacija 95% gotova), dok se pocetak dionice Konjic - Mostar sjever moze oceikivati za 2 godine, isto kao i Mostar sjever - Pocitelj. Jos onda samo "fali" dionica Zenica sjever - Doboj jug koja ide pod koncesiju i ciji je pcoetak gradnje moguc 2017. ili 2018. godine, a rok izgradnje je 24 - 30 mjeseci. Dakle 2020. ili 2012. bi bi komplenat autoput korz Federaciju BiH bio gotov. Osim toga, za oko 12 mjeseci krece i i zgradnja poluautoputa / brze ceste (nema zaustavne trake) na dionici Lasva - Nevic Polje (Travnik istok) gdje se trenutno vrsi eksproprijacija zemljista.
NE, Karic i Niksic u svojim izjavama kazu izgradnja kompletnog koridora koji prolazi kroz BiH do 2020 godine, dok ti vec sad pominjes novu varijantu do 2022 i to samo do Doboja-jug. Na ostala pitanja nisi ni odgovorio !!
Prikaži sve komentare (72)