Kako ih nije stid trošiti pare poreskih obaveznika na izradu jakni svaka brart bratu 80ak KM desetine maraka samo da pokažu stranačke dresove. I SDP isto tako sa onim crvenim. Rasipa se na sve strane.
Lave, kao prvo koje pare od poreznih obaveznika trosi DF? Stranka mlada nije u vlasti, prvi joj izbori, znaci mucni glavom, ispeci pa reci.
Vidim da si neki gorljivi aktivista DF pa da ti odgovorim. Stranke se finansiraju na razne načine a jedna od glavnih stavki u njihovom finansiranju je : ZAKON O FINANSIRANJU POLITICKIH STRANAKA Član 3. Politicka stranka može se finansirati iz: e)"iz budžeta Bosne i Hercegovine, u skladu s clanom 10. ovog zakona, entitetskih budžeta, kantonalnih budžeta i budžeta Brcko Distrikta Bosne i Hercegovine, te budžeta drugih jedinica lokalne uprave i samouprave u skladu sa zakonom." E pazi sad ovo lave da te sume nisu zanemarljive pročitaj zadnju rečenicu na ovoj stranici. http://eizbori.ba/manjkavost-zakona-o-finansiranju-stranaka-je-u-cinjenici-da-se-ne-moze-izvrsiti-uvid-u-rashode/ Piše: "Prema podacima CIKBiH-a, od 2004. godine je iz budžeta svih nivoa vlasti u BiH izdvojeno oko 199 miliona KM za finansiranje političkih stranaka, ili približno 20 miliona KM godišnje". Jbt. svak je danas aktivista.
Prikaži sve komentare (103)