IKEA obicna prodavnica i nista vise, kad nesto proizvode objave tender na koji se prijavljuju firme koje su zainteresovane da za njih proizvode taj proizvodi, i pri tome IKEA odabere najjeftiniju ponudu, a to su obicno kineske kompanije, obicna usminkana prodavnica kineskog namjestaja, sa dobrim menadzmentom i poslovnom politikom i glupim kupcima, u vecini zemalja smatra se prodavnicom za siromasne i doseljenike.
Ima i jedna firma iz Bosne koja pravi namjestaj za Ikeu , koliko mi je poznato. A za to siromasne i doseljenike, ne znam sta da ti kazem, po tebi ispadne da je u Bosni svicarski standard, i da nam tako nesto kao Ikea uopste nije potrebno :-)
Glupost, u Ikei u Svicarskoj najvise kupuju mladi ljudi, bez obzira na stalez i da li su domaci. Ormari i kuhinje su im super, na cem dobro zaradjuju i kod starijih generacija. Takve ormare ne mozes skoro ni u jednom salonu namjestaja naci, ti ih kreiras po mjeri kako ce izgledati od vrata pa do unutrasnjosti. Imas razlicitih materijala i kvalitete - sve ovisi o tebi koliko zelis kesirati. Ipak na kraju prodjes za istu kvalitetu jeftinije u Ikei. Najveci razlog je zato sto moras otici po komad namjestaja, sam ga utovariti, odvesti i sam ga montirati ( sto je horor kad je Ikein namjestaj u pitanju ). Mislim imas opciju da i oni to urade, ali nije bas badava.
Prikaži sve komentare (129)