GRAH NA ŠEMSIN NAČIN Priprema Vrijeme pripreme: 45 min Težina: Srednje zahtjevno 1 Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri dok panceta ne postane prozirna. 2 Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari. 3 Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu. 4 Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta. 5 U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah. 6 Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta. 7 U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i poparite
Semsa narezi me na sitne komade u gvrckaj me 45 minuta a onda ako ti se ne svidim prospi me u miljacku nek me voda nosi <3
Prikaži sve komentare (14)