Da se hoće Austrougarska okupacija vratiti ... jedino što je u istoriji ovih zemalja i naroda vrijedilo. Napredak a ne nazadak. I danas su najznacajnije stvari koje su oni napravili!
@Dragan BC - Pretpostavljam da si Srbin po nacionalnosti. Ovako je vama Srbima bilo dobro pod Jugoslavijom: - Memorandum SANU iz 1986 godine: Srbija ekonomski zaostaje za drugim jugoslovenskim republikama, a zbog položaja pokrajina zastaje i politički. Na Kosovu se toleriše etničko čišćenje Srba, a Srbi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini su ugroženi. Slovence i Hrvate, osim zajedničke katoličke vjere, povezuje i zajednička ideja za izlaskom iz Jugoslavije. Sad da ne bih sve prekucao doslovno. Srbi su bili ugroženi od svih u Jugoslaviji prema Ćosiću, Vasiliju Krestiću, Isakoviću. Tadiću... a Tito je bio glavni sponzor rasparčavanja Srbije, i činio je sve da se Srbija maksimalno oslabi kao republika, zato je i u Ustavu iz 1974 godine rasparčao na pokrajine.
ja bih volio da BiH krene naprijed i da se ekonomski oporavi jer nisu Yuga i AU nista dale Bosni sto nisu iz Bosne izvezle.Nama danas treba samo stabilnije drustveno stanje i sve lopove protjerati sa vlasti.
Prikaži sve komentare (346)