Srbi su zaglibili u velike zlocine, nit mogu naprijed niti nazad. Ne samo da su pocinili uzasne zlocine nego i dan danas kriju mjesta masovnih grobnica gdje su zakopali zrtve nakon genocida. npr Tomasica selo je znalo za masovne grobnice isto kao i Visegrad zna za ove grobnice, samo cute. To je sad nesto sto ce ostati kao velika mrlja na njihovom narodu, mada su Srbi svjesni sta su uradili i da nema povratka. Zato pokusavaju da se odcjepe na sve nacine, kako bi pobjegli od istine i po mogucnosti izbjegli osveti u kaznu za zlocine. To ce ici malo teze.
@HB Jasta nego genocid, zato su se toliki vlasi dovukli u Bosnu nakon Osmanlija. Da su bili tako ugrozeni ne bi se broj pravoslavni uvecao , jer genocid smanjuje. Imali su zemlju, radili ko kmetovi, davali agama i begovima 1/3 prihoda ostalo imali za sebe. Vise danas poreza placas ti kroz PDV i porez na platu svojoj drzavi. Vecina pravoslavnih bogomolja u BiH je izgradjena u tom periodu. Oni koji su bili vazali u Osmanskoj vojsci poput Karvlaha su imali i vise. Seobe se nisu desile pravolsvanog zivlja u Bosni u tom periodu pod Osmalijama nego se broj povecao i dolazili su novi. Na kraju je Krljevina SHS izvrsila agrarnu reformu i oduzela zemlju vlasnicima i dala kmetovima. Pravoslavni Vlasi su najbolje zivjeli u Bosni za vrijeme Osmalija, zato su tolikii i dosli. U vremene Cara Dusana bili su proganjani i diskrimirani u Srbiji.
@HB Ti mi nadji i jednog relevantnog historicara koji se slaze sa tim i ja cu isto potvrditi. Istina o porijeklu Bosnaskih Srba i Hrvata je gorka za vecinu jer nemaju snage da prihvate istinu. Da to u sustini nisu Srbi Nemanjici nego ostaci Vlaha koji si naselili Bosnu nakon invazije i nesto Bosnjana pravoslvanih iz Huma. U Banja Luci i okolini ne postoji pravolsvni hram izgradjen prije Osmalija, to dokazuje da Pravoslavci tog regiona su doselili nakon Osmanlija kao vlasi , da rade na feudima. Dodik nije srpsko prezime nego vlasko.
Prikaži sve komentare (208)