Otvorite par jakih kompanija ili 'krhnite' par stotina miliona u oživljavanje uništenih firmi koje su prije rata bile mnogo jake pa nam MMF neće ni trebati. Ali... Možemo vazda uzeti od penzija i sl pa narod nek čeka jer se svakako neće buniti. Pa ne može se 10mil u ovakvoj državi tek tako 'zgrnuti' a da se na nekom ne prelomi.
upravi su to 100 % medjutim, postoje i problemi sa tim nekadasnjim jakim gigantima! Navest cu ti primjer Zeljezare Zenica, prije je bilo zaposleno oko 25 hiljada ljudi, a sada je oko 3 hiljade. i Sada se sa 3 hiljade zaposlenih duplo vise proizvodi nego sa oni 25 hiljada. nazalost, te nove tehnologije, robotika i sve sto ide uz to doprinijeli su da puno manje radnika treba da bi se obavljao neki posao...
U pravu ste. Posebno @acti sa naglaskom na male firme koje zaista jesu nosioci ekonomije ali i po pitanju malih privatnika država takođe mnogo griješi. Eto u državi ima Dalas namještaj, proizvodnja i prodaja ako ne griješim? Zar bi bilo loše uložiti 50mil ili samo cifru koja je potrebna da se napravi moderna tvornica namještaja koja se bazira isključivo na izvoz namještaja koji bi sigurno imao veliku kvalitetu pošto materijala imamo na svakom koraku i eto ti garanta za uspjeh na stranom tržištu. To je samo primjer, mnogo je načina za pokrenuti jak posao i da se za relativno kratko vrijeme zaposli mnogo ljudi. Nažalost, ja ne znam da je ijedna firma otvorena od strane države pa i ove što rade su danas tu gdje jesu zahvaljujući trudu vlasnika tih firmi.
Prikaži sve komentare (151)