Bolje da posalju taj tim u RS da pomognu nasim povratnicima jer ti ljudi su u TOTALNOJ IZOLACIJI od strane nacionalistickih stranaka u tom entitetu. Niti se ko pita za Bosnjake u RS-u niti ko im pomaze. A ne, Bosnjak bi radije isao u daleki Beograd da pomaze u nadi da ce Srbi promjeniti misljenje o nama. Ovo mi je van svake pameti. Bosnjace, pomozi sam sebi i tek onda ces moci pomagati drugima.
Brate nije problem sada narod u tim gradovima/selima, nego vladajuce stranke koje insistiraju da je jedan narod bolji od drugog. A svi znamo da SNSD skuplja najvise glasova zbog takve fasisticke politike. Siguran sam da Srbi i Bosnjaci su slozni u gradovima poput Doboja jer im nece nacionalnosti vratiti ciste ulice i normalan zivot nego samo saradnja. Ali to sto javljaju iz Bosnaskog Samca da su Bosnjaci ostali sami sebi, e to necemo i netrebamo nikad dozvoliti.
Radi se o jedinicama koje su obučena za djelovanje i spašavanje u poplavama, roniocima i dr. Gdje će roniti po Bosni ako se voda povlači ili taj kadar sa tolikom obukom treba da lopata sa studentima? Razmisli...
Prikaži sve komentare (99)