I kada narod izađe na ulice... počne da ruši i pali institucije koje očigledno služe samo da bi guzonje i njihovi bližnji imali gdje raditi i primati ogromne plate... Onda se taj narod nazove HULIGANIMA I BAGROM. U BiH ima dovoljno novca da se normalno živi... nije dobro raspoređen. 10 hiljada prebogatih i 4 miliona siromašnih. to ti je. Žao mi nesretnog naroda.
Druže problem je što jedan manji dio stanovništva uživa u blagodatima socijalizma, dok većina trpi najgori oblik kapitalizma. A povrh svega ova manjina je redovna na izborima i glasa za ove koji su im obezbjedili lagodan život, dok većina iz nekog revolta ili ne izađe na izbore ili poništi listić.
Nisam ja druze za to da se pale objekti i uništava imovina. Daleko od toga... samo hoću skrenuti pažnju kakav je odnos naših političara prema običnom čovjeku, koji nema osnovne uslove za život... odnosno kojem su oduzeta sva prava. Pravo na rad a samim tim i pravo na život... bar onaj dostojanstven i pošten. Za većinu stanovništva u BiH je život poslije rata jedna velika agonija - patnja...
Prikaži sve komentare (60)