sada lagano na ustavni sud rs, pa će sud da obori odluku ovi muja, hasa i ostalih. pa neka neko bude realan u federaciji(malo ko), i neka mi samo kaže, kako bi reagovali da vam se pred svake izbore prijavi oko 150.000 Srba koji su živjeli u Sarajevu(a sada po bijelom sviejtu), samo glasaju, onda se odjave, i tako svake druge godine, a onda imaju predstavnike u kantonalnom ili federalnom parlamentu pa blokiraju sve vaše odluke? bi li ste pristali na to, naravno da ne! Suština ovog zakona, kada već neće bošnjaci da se donese na nivou države, je da se utvrdi ko gdje živi, i ako tu živi, tu ima i sva prava i obeveze, a ne da se fiktivno prijavljuje svake 2 godine pred izbore, pa to nema nigje na zemaljskoj kugli.. ali kao što Andrić kaže-gdje logika prestaje, tu počinje Bosna!
Ima bitna razlika krele: te pravoslavce niko nije otjerao vec su otisli po naredbi svoga vozda + 98% njih je svoje nekretnine u Sarajevu i drugim dijelovima Federacije prodalo i to dobro pa pokupovali po Srbiji i cetnitetu, tako da nema osnova da se oni vracaju.
a to nisam znao, znači, rekla im Karadžić da idu iz Sarajeva, u viktor bubanj, tarčin, silos..., jesi li na ta mjesta mislio?!? ide dečko liječi se, ti si za hospitalizacije!
Prikaži sve komentare (48)