Žao mi je čovjeka bez obzira na sve, jer ne vjerujem da bi se iko normalan upustio u tako nešto od ćejfa., ali me fasciniralo ovo: ""Nesreća se dogodila sinoć. Radnicima Elektroprenosa je javljeno da je došlo do iskakanja na njihovom dalekovodu u Jasenjanima, pa su se oni JUTROS zaputili na teren kako bi popravili kvar." Mislim da smo jedna od rijetkih drzava gdje sluzbe odrzavanja, kad im se prijavi kvar, izadju na teren tek sutradan, posto izgleda samo kod nas rade po radnom vremenu od 08:00 do 16:00. Znaci ako iskoci dalekovod ili skopka u TS POSLIJE 16:00 fino zapalite svijeće i kandila (taman da se rata malo prisjetimo), posto je radno vrijeme za "popravke" zavrseno. Samo im jos fali da po racunima stave logo: "Strpljen - spašen" ili ti "Sabur-selamet".
Koliko mora covjek biti glup da napise ovako nesto..kao prvo ne komentarisi nesto kad nemas pojma,elektroenergetski sistem je umrezen i konkretno mostar je napojen sa vise strana,dakle ovaj dalekovod kad ispadne za kratko vrrijeme se napoji sa druge strane.. a za koju to ti drzavu tvrdis da po noci radnike salje na stubove od 25-40 metara da saniraju kvarove gdje je rizicno i u po bjela dana radit.U ostalom 99 posto nestanka struje je krivica slicne krade sto dalekovodne zice sto čak i trafostanica ostalo je vremenske neprilike..zato nam i jeste drzava ovakva kad se svako petlja gdje mu nije mjesto.
@kenane, iako si demonstrirao neotesanost i katostrofalan odgoj svojim rijecnikom, pokusacu da ti argumentovano odgovorim, ali cu te civilizovano zamoliti da svoje frustracije lijecis na drugom mjestu, ne nazivas nikoga glupanom, jer ni tebe niko nije nazvao tako. 1. Sasvim slucajno sam po stuci elektroinzinjer i ITEKAKO znam sta govorim (mogu ti ostaviti podatke firme u kojoj radim u Sarajevu) 2. Zivio sam u inostranstvu i obisao relativno dosta zemalja i NIKAD nisam cuo da je "radnicima rizicno u po bijela dana izaci da rade na 25-40 metara" kad im je to posao za koji su placeni 3. O aljkavosti rada u konkretnom slucaju sluzbi ED Sarajevo zna cijeli grad, jer je zbog spore opravke TS u kurgu Pretisa u Vogosci nekoliko privrednih subjekata bilo bez struje 5 dana, upravo zbog "rada" ED sluzbe" od 09 pa do 15 sati. 4. U jednoj TS u SBK imas 1 celiju SN bloka u EP HZ HB, a druge celije u EP BiH - a slicnih apsurda imas po BiH - tako da sistem i nije bas umrezen. Civilizovan pozdrav ;)
Prikaži sve komentare (100)