Americko skolstvo. Vjerovatno su studenti upravo savladali tablicu mnozenja i zavrsili sa matematikom, pa pozeljeli da malo nauce i hemiju.
haha, kako da ne, ameri su tupavi a zato na listi od top 100 svjetskih univerziteta nekih 50 su americki.. si cuo za harvard, princeton, yale, MIT? al ne, sarajevski pmf je najjaci na svijetu, samo ne znam gdje su te silne nagrade i priznanja..jbt mi jos od andrica i na drini cuprije nismo nista znacajno doprinijeli svjetskoj znanosti/umjetnosti, a nasi studenti umislili da stvarno samo oni studiraju abstraktnu algebru ili diferencijalne jednacine..
@saul Harvard i ostali univerziteti koje si nabrojao primaju studente iz cijelog svijeta koji imaju lovu ili znanje. Vecina Amerikanca moze samo da sanja o njima. Americko skolstvo podrazumijeva mnogo siri spisak skola, koledza i univerziteta i daleko su ispod nivoa takvih ustanova u razvijenim zemljama svijeta. Osim toga, govorim iz licnog iskustva i znam kakvo im je opste znanje. Ne znam kakvi su studenti sarajevskog univerziteta, ali se iskreno nadam da su bar za jednu mrvicu bolji od americkih. O osnovnim i srednjim skolama ne treba ni pricati.
Prikaži sve komentare (53)