A realno iz moje tacke gledista, a vjerujem i iz tacke gledista ljudi u BIH, jedini nam je izlaz Zapad, a vjerujem da i oni racunaju na nas, jer pogledajte u Sarajevu ko ima najvecu ambasadu i cak mislim da su jedini oni izgradili. Ja ni nez gdje je Ruska ambasada, ali zato Ameri su ulozili u ono enormono velike novce, koje ne bi tek onako bacili, pogledajte ambasadu njihovu u Beogradu ili Zagrebu koje su presmjesne spram ove u Sarajevu. I realno u ovom trenutku sa nase tacke gledista je najbolje da Zapadna Europa i USA budu, mozemo nazvati centar svijeta ili idol, ja u sportskom, kulturnom, filmskom, jezickom ili bilo kojem drugom smislu. Sta treba da mi budu oni Azijati budale idol ili dole oni Beduini, Sheik-ovi, Arapi (ne mozes piti, zene ne mogu voziti, ne mozes biti u kupacem na javnoj plazi, treba da ih gledam onako zavijene-pokrivene, ne mozes se seksati prije braka nekakvi obicaji ...) ili Rusi retardi (kada pricaju onaj ruski jezik odmah mi zlo) ... Ameri su najnormalniji.
A reano ne volim idolatriju ni koje vrste. A reci kako je zapad domi atan po pitanju jezika i kulture je odraz strasnog kompleksa nize vrijednosti. Jezik kojim pricas je veoma srodan ruskom, pa ako ti se zivot gadi od toga, onda je to frustracija i zao mi te je. Svijet je puno vise od Hollywooda, coca cole i mtv-ja. A s druge strane i da je 100% istina da su u svemu superiorni, sto je nebuloza, nikad nebih mogao idealizirati sile koje smatraju da svakoga na ovoj zemaljskoj kugli mogu uciti pameti i svuda gaziti bez imalo respekta za druge kulture i nacine razmisljanja. Dajmi radije postenog talibana, nego napuhanog arogantnog licemjernog zapadnjackog politicara. Da se razumijemo, ateista sam, generacije odgojene na rocknrollu i americkim filmovima, ali i na dostojevskom i puskinu, i cajkovskom...i onda omalovazavati ruse koji su iznjedrili ove genijalce, a drkat na americki san, za koji svak normalan zna da je sarena laza...tuga, a ne realno rezovanje
Jeste da je srodan, ali nimalo grub kao Ruski, nije tu stvar jezika, to sam onako naveo primjer, ali svijet funkcionise da mora biti neko glavni, od vremena kada je egipat dominirao (u minijaturnijim granicama, sve sa tadasnjom moguscnosti), pa poslije Grcka, pa Rimsko Carstvo, pa Arapski Halifati, pa Franacka drzava ujedno sa katolickom crkvom kao najvecim feudalcem, pa Osmansko Carstvo, pa Francuska (napoleon), pa velika britanija, pa austro-ugarska, pa onda Antanta protiv Trojnog saveza u I s.r., pa sile Antante protiv Centralnog saveza, pa dosao red i na Ameriku sa NATO-m, ovo sam ti nabrojao neke od najvecih i najvaznijih.
Prikaži sve komentare (126)