Koji ce im *** besplatno, kad za Windows 8.1 trebaju posebne hardware karakteristike, tacnije ne moze svaki kompjuter raditi na Windows 8.1, nego iskljucivo zadnji modeli koji su kupljeni sa sedmicom. Sto znaci imate recimo Dell laptop i ako vam Dell ne ponudi update za vas hardware nakon sto snimite osmicu, nece vam raditi pola stvari na kompjuteru. Sto znaci i da ga Microsoft daje bespatno, samo mali broj onih kompjutera koji su na sedmici, ce ga zaista i moci instalirati. Sto se tice OS ispod sedmice, ti neka ni ne pokusavaju, jer sigurno nemaju dovoljno dobar hardware sa osmicu. Cak je ogromna razlika izmedju Windows 8 i Windows 8.1 cak i kad imate osmicu koja radi dobro na kompjuteru i zelite 8.1 morate uraditi hrpu fabrickih update, da bi mogli imati 8.1. Problem sa vecinom sto ti fabrickih updatea ne bude.
Pola stvari si potrefio a pola nisi, tacno je da za vecinu starih modela nema drivera na oficijalnom supportu tog racunara ali vecina drivera se moze skinuti kod proizvodjaca hardvera, neki driveri za Windows XP, Vistu i 7 se mogu napraviti pomocu opcije Compatibility, neki driveri imaju u Windows instalaciji a neki se nadograde pomocu update-a, treba se malo pomuciti, vecina racunara koji nisu previse stari na njih se moze instalirati Windows 8.1 i srediti driveri. Windows 8 i 8.1 trose manje resursa od Windows 7 i brze rade, sad bilo bi besmisleno instalirati Windows 8 na racunare sa singl core procesorima i ddr ram memorijom.
@denis1977 fazon je u instrukcijama, ako CPU nema određene instukcije, a windows to zahtjeva, OS se neće moć instalirati, nažalost to je tako.
Prikaži sve komentare (97)