Ha ha ha , sami komentari otvaraju prave namere. "ferrero" recimo piše pod 1 : menjati dejtonski sporazum , jedno lice jedan glas !? Jel , to može ali samo u federaciji a ne i u Republici Srpskoj, jer ona nije glasačka baza federacije !!! To je posebna država i tu muslimani a i katolici nemogu vršljati i biti glavni. Utom grmu leži zec. Drogo je da se sva ova frka pravi uvijena u celofan i navodno strašno teškom zivotu ljudi. To je ste tačno da se teško živi ali zbog čega to je druga stvar. Federacija ima i turske prijatelje a i Vatikan pa neka im oni otvaraju radna mesta i sve ostalo.
Žao mi je vidjeti primitivna neliberalna razmišljanja pretpostavljam mladog čovjeka. Pri tome ne želim da vas uvrijedim, samo iznosim svoje skromno mišljenje. Onaj koji nije spreman prihvatiti druge i tuđe samo zato što nije njegovo je po svoj prilici neuk, nenačitan i nije vidjeo mnogo "svijeta". Ukoliko smatrate da možete živjeti i uživati samo od činjenice što ste po rođenju srbin, hrvat, bosanac, bošnjak, musliman, katolik, protestant, budista i slično ili što vam se entitet, država, federacija zove srpska, bosanska ili svejedno, onda je vaše shvatanje života veoma primitivno, obzirom da se danas život i životarenje zove dobar trodnevni obrok, odlazak na planinu i more svake godine, provod valentinova i 8 marta u Pragu, Beču, Londonu, Grčkoj, dobro skupocjeno auto, kuća i vikendica, dobra odjeća i obuća, plaćene režije, pozitivan osmjeh na licu, a to vam sigurna sam ne donosi činjenica što ste srbin, hrvat ili bosanac i/ili bošnjak, ili što vjerujete u ovog ili onog Boga.
Opet s druge strane (nastavljam prethodni komentar), ukoliko vas pak toliko usrećuje ideja da živite u Republici Srpskoj, ideja da ste srbin, hrvat ili bosanac i/ili bošnjak, i ako imate unutarnji mir s tim, onda vam želim sve najbolje i izvinjavam se ako sam vas uvrijedila, jer smatram ipak da je sreća za svakoga nešto drugo. Ne bih samo voljela da ta vaša mala sreća bude sredstvo kojim političari (Dodik, Izetbegović, Nikšić i slični....) imaju svoju sreću (pogledajte dole nabrojano ....dobar trodnevni obrok, odlazak na planinu i more svake godine i slično). Sve najbolje.
Prikaži sve komentare (112)