Na tuzlanskoj radio-televiziji Slon jučer je (18. septembar) spikerica pročitala informaciju da je na Ginekologiji rođeno 18 beba, a pošto se obično u Tuzli rodi do desetak beba, to je prokomentarisala riječima: „Što bi se u našem narodu kazalo – mašala”. Dva sata poslije, kako nezvanično saznajemo, održan je hitan sastanak lokalnog SDP-a na kome se raspravljalo o „ovom incidentu”, na kome je rtv Slon zaprijećeno da više nikada ne upotrebljava „muslimanske riječi”, koje pripadaju samo jednom narodu, već da se mora koristiti riječima koje pripadaju svim građanima. Dva sata poslije, kako nezvanično saznajemo, održan je hitan sastanak lokalnog SDP-a na kome se raspravljalo o „ovom incidentu”, na kome je rtv Slon zaprijećeno da više nikada ne upotrebljava „muslimanske riječi”, koje pripadaju samo jednom narodu, već da se mora koristiti riječima koje pripadaju svim građanima.
je si li ti vozao golfa dvojku sa orlom na haubi sa Zv registracijom po Tz a na zadnjoj sajbi naljepnica Bitanga i princeza :-) .
Povodom informacije da su novinarima RTV Slon upućene prijetnje, zbog toga što je naša novinarka u Jutarnjem programu upotrijebila riječ „mašala“, dužni smo da obavijestimo javnost da je riječ o dezinformaciji, odnosno da niko nije zvao niti upućivao bilo kakve prijetnje našoj kući i voditeljici Jutarnjeg programa. O navodnom „napadu“ saznali smo od naših gledatelja i putem internet portala. RTV Slon je privatna TV stanica i ne trpi nikakvu vrstu političkog pritiska niti cenzure. Bez obzira na sve, zahvaljujemo se našim slušateljima i gledateljima, poslovnim partnerima i kolegama na brizi za naše novinare, te na upućenoj podršci i razumijevanju. A koliko si glup dovoljno govori da kao "validne" informacije uzimas podatke sa saff.ba
Prikaži sve komentare (89)