Trebalo bi povecati kazne u saobracaju i cijeloj BiH,pa se nece vise toliko ginuti.. kad nesavjesne vozace udaris po dzepu!!
I, misliš da će to nešto promijenit? Nisu problem niske kazne, problem je nesprovođenje Zakona od strane policijskih službenika u čijem opisu posla su uglavnom sačekuše u žbunju i maltretiranje penzionera i žena zbog pojasa, neispravnog žmigavca i sličnih idiotarija. Dok se oni zabavljaju penzionerima pored njih prolaze na desetine babinih sinova koji su sebi umislili da su bogovi koji mogu radit šta im je ćejf. Yebeš ti i 100 hiljada KM kazne kad ih nema ko davat.
Pa evo dajem ti primjer odje kod nas u Crnoj Gori su kazne za prekrsaje maltene vece nego Njemacke, dere nas drzava ali zato nema toliko udesa u zadnje vrijeme, policajac ti iskace iz svakog grma da te kazni.. Do prije 2 godine ginulo nenormalno,skoro svaki dan smrt na cestama, zato Ja kao vozac znam po sebi kako ide kad te oplete po dzepu. Pojas ti odje pisu 40 eura prika moj,a prekoracenje od 150 do 300 eura... da ne pricam za voznju u alkoholisanom stanju. Prije mjesec dana sam isao od Herceg Novog do Sarajeva, nisam sreo nijednu patrolu tek na ulazu tamo kod Kiseljaka prva, a odje kod nas do Podgorice 10 patrola i presertaci svako malo.. Ne isplati ti se voziti brzo!
Prikaži sve komentare (39)