Sve sto je ljudsko nije mi strano!-rijeci jednog velikog cevjeka. Sve sto je prirodno nije mi strano kao sto ni priroda nije strana.Bezbroj filmova iz svijeta zivotinja pokazuje da zivotinje ( priroda ) i te kako znaju za taj dio. Stare civilizacije odakle smo se svi razvili su poznavali da dio ljudske prirode i to se ne moze poreci. ista prava za sve ljude znaci ista prava za sve ,a ne neka za nas ,a druga za njih. Bujrum:)
Moraš bit velik šupak da ljudsko pravo koje imaš braniš drugim ljudima. Znači da si spreman da sutra neko tebi zabrani neko pravo čisto zato jer može. Isto kao što recimo neka religija kaže da samo će pripadnici te religije ići u Raj a svi ostali u Pakao. Po automatizmu to znači da su pristali da idu u Pakao ako su fulili religiju. Međutim, nikad to oni ne posmatraju tako. Nego daj meni, a drugom ne daj jer je drugi, ne mora čak bit ni drugačiji.
Da budem iskren plus i minus me ne interesuju ali ih ih pogledam kao neki orijentir. Iznenadjen sam reakcijom. Do sada sam uvijek pisao isto i reakcija je bila skoro kao linc. da ne spavaju oni pravi branitelji casti?:) Ljudima treba vremena i obrazovanja da to nikome ne skodi, naprotiv. Onda to svi vezu za vjeru sto nema nikakvog uporista u nauci. Ce da vidimo dalje:)
Prikaži sve komentare (96)