Ustanci protiv fašizma u BiH dešavali su se samo u onim mjestima sa većinskim srpskim stanovništvom. Ne postoji niti jedan ustanak protiv fašizma u nekom mjestu gdje su u većini bili hrvati ili muslimani, jer su se hrvati priključivali masovno ustašama, a muslimani, jedan dio njih ustašama, dok je drugi veći dio kalkulisao jedno vrijeme, a onda kada su vidjeli da će antifašisti pobjediti, tada su se masovno počeli priključivati tom pokretu.Zbog samih ovih činjenica Mrkonjić grad, kao većinski Srpski grad i bezbjedan grad je odabran kao sigurno mjesto za zasjedanje ZAVNOBIH-a Zaključak: Na antifašistički pokret u BiH isključivo pravo mogu da raspolažu samo Srbi, i mali dio časnih muslimana, čiji se potomci danas gnušaju kada vide ko se ponosi tim pokretom, počev od sina dokazanog fašiste alije izmetbegovića, pa dalje da ne nabrajam....
smiješno, izvrćeš povijest. prvo partizanski pokret je sazdan od svih ljudi koji su se borili protiv fašizma (nijemaca, ustaša i četnika), nevažno koliko je koga bilo u procentima. ali kad već to spominješ trebao bi znati da su srbi većinom bili u četnicima, u srbiji gotovo svi. tamo partizana gotovo da nije ni bilo izuzev užičke republike koju su prije dolaska partuzana četnici istrijebili od muslimanskog življa. razlog zašto su srbi u hrvatskoj i bosni ulazili i u partizane je bio borba protiv ndh i ustaškog noža, koju je partizanski pokret uspješno vodio. dakle to im je bio sekundarni izbor, a prvi im je bio i ostao velika srbija. i dan danas je tako na žalost kod većine srba.
To što si napisao najviše govori o tebi, tvojoj pokvarenosti i lažljivosti!!!Ti si monstrum! Milion Srba je poginulo u drugom svjetskom ratu, sto hiljada muslimana i hrvata zajedno, i to većina u ustašama!!! Ti si monstrum!
Prikaži sve komentare (132)