Racun treba ispostaviti cetnicima zbog cetnickog apartheida nad tom djecom. Ili poslati Srbe iz FBIH da uce nacionalne predmete u Bakincima kod Laktasa.
Meni je ovdje žao djece koja se smrzavaju svako veče ispod onog šatora. Roditelji koji su zadojeni nacionalizmom (kao i ti) koriste djecu za neke političke igrice. Zar nisu mogli djecu ostaviti kući a oni da protestuju sami? Zbog toga nemaju moju podršku. Mislim da je pogrešno uopšte tražiti grupu nacionalnih predmeta. Po meni bi bilo bolje da su tražili da se predmeti koji su do sada nacionalni usaglase u oba entiteta, pa da se uči isto na cijeloj teritoriji BiH. Ovako se samo još više radi podjela i sam priznaješ da su Bošnjaci stranci u RS-u. K'o da je toliki problem se dogovoriti za BHS jezik, neku neutralnu istoriju/historiju i sl. Čitam maloprije da od iduće školske godine u RS_u se ukidaju skroz nacionalni predmeti, bez obzira na broj učenika. Samo kontraproduktivan efekat je postignut. Sve je to dio političkih smicalica.
@Stepa pa ti nisi cetnik nego tursko kopile...izvadi svoj DNK pa uporedi sa turcima! Ovo ti govorim da upoznas svoje porijklo! Samo si zaboravio koja je kod vas stopa mortaliteta :)
Prikaži sve komentare (58)