Dosta više sa ovim što su napustili zemlju i uspješni su u svom poslu , tamo negdje daleko od BIH.Znam da su većina bili djeca kad su odlazili i da nisu imali pravo glasa u odluci ići ili ostati.Ali stvarno mi je pun kufer njihovog veličanja.Šta je sa nama , koji smo ostali? Šta je sa nama koji smo pod granatama učili, fakultete završavali? Šta je sa nama koji smo formirali porodicu ovdje i pokušavam da živimo normalno u ovoj nenormalnoj zemlji? Koliko je među nama uspješnih ljudi, sposobnih, doktora ,inžinjera,privrednika,frizera ,trgovaca i da ne nabrajam dalje.Mi to ne valjamo, što pokušavamo da se borimo da vaspitamo djecu, da pokažemo svijetu da nismo divljaci.Pa dosta više sa nekim nazovi bosanskim stručnjacima od kojih većina ne zna svoj jezik, izvinjavaju se kad kažu da su iz BIH.Hej otišli prije 20-tak godina i kao fol zaboravili svoj jezik, ma molim.Jevreji i Romi toliko dugo bili beze domovine , pa nikad nisu zaboravili ni jezik, ni običaje.
u tvom komentaru vidim dosta frustracije, cemu to? ja sam sa 5 godina dosla u drugu zemlju, nisam znala jezik..i toliko sam se borila da sam uvijek bila najbolja u razredu, najbolja na fakultetu, naucila 3 strana jezika itd..i nisam ni jednu ocjenu kupila, niti je to inace moguce, svi isti PISMENI objektivni ispit imaju..tako da smatram da je nas uspjeh veliki, ja to tako gledam bez da bilo koga ponizavam..Ja se nikad nebi izvinula sto sam iz Bosne..jezik ne govorim perfektno, niti mislim na Bosanskom jeziku niti ga govorim svaki dan, a vidis, ja ga nisam zaboravila iako sam bila sasvim mala kad sam otisla!
pa ti si jedini koji prati svaki moj komentar, ti me najbolje znas, -svicarska- to ne radi, zato sam NJOJ odgovorila a ne tebi!!
Prikaži sve komentare (122)