Za one koji mozda ne znaju. U svim zapadnim zemljama se grade dzamije i to domacini vide samo kao ista prava za sve! Naravno da ima ogranicenja. Ni jednoj bogomolji nije dozvoljeno da se oglasava iznad dozvoljenog maximuma koji je stetan za usi ili moze smetati normalnom zivotu. U Italiji kao izrazito religioznoj zemlji izbio je skandal prije par godina koji je zavrsio na sudu. Jedan italijan se zalio na jacinu crkvenih zvona!! Na kraju su morali regulisati zvuk na prihvatljivu jacinu. Sto se tice izgreda u Svedskoj ,budala ima svugdje i to nije nista posebno. desavalo se i desavace se.To naravno ne govori o tome kakva je zemlja.
Na ja, toni u pravu si, ali da dodam, Nijemci recimo odobravaju džamije sa minaretom izvan grada, bar što se Bavarske tiče. Prije pet godina su u Minhenu odobrili izgradnju džamije, znam da je bilo polemike oko minareta, trebala su biti mislim četiri, ne znam kako se spor završio, često prođem pored te džamije, ali da budem iskren nisam primijetio minaret.
Treba biti toliko "obrazovan" pa shvatiti da su munare u pocetku gradjene ( kao i zvonici) iz samo jednog razloga, ato je: nema radija,tv,satova, itd i to je bio jedini nacin da se ljudi obavijeste. Danas to nije potrebno. Na kraju krajeva imaju i gradski planeri,arhitekti. Ne mozes ni jebenoj Bosni napraviti sopstvenu kucu kakvu zelis. Ne mozes ni ukljuciti zvucnike da ljudima probijes usi muzikom, zar ne.? Samo je problem kad zaslijepljeni gledaju samo iz jednog ugla.
Prikaži sve komentare (46)