ja bih ovdje preuzeo recept kosova u vrijeme srpske agresije. ignorirati vlasti rs-a, te organizirati samostalno nastavu u rs-u po bosanskom nastavnom planu i programu, ili slati djecu u najbliže mjesto u federaciju. na taj način djeca se neće trovati lažima iz srpske historije i moći će učiti svoj bosanski jezik. svakako približavanjem bosne evropskoj uniji fašizam u rs-u će biti potpuno ugašen jer zakoni koji su tamo na snazi su neprirodni za evropu. osim toga vlasti rs-a više neće moći sprječavati naseljavanje bošnjaka ili bilo koga drugog u rs jer se to kosi sa evropskim zakonima. do tada bošnjaci u rs-u će proživljavati golgotu, ali nadam se da će opstati jer oni su najveći heroji bosne.
pa to nije nista sporno.....dapace to je po zakonu i legalno...savko moze otvoriti bilo kakve skole ako ima strucan kadara.......tako naprimjer katolicka crkva otvara svoje skole sirom bih i pohadjaju je i hrvati i srbi....u banjaluci imas i osnovnu i srednju katolicku skolu.....jedna godina je mislim 2000 km
Balijo pitom doba janjicara je davno proslo, a vi pripadnici poturceno janjicarskog plemena posto nemate ni istorije puno ni ne gubite.
Prikaži sve komentare (54)