Ruku na srce, pet kilometara autoceste 100 ljudi moze napraviti sa motikama za godinu dana. Poenta je ta da se kod nas autoceste ne grade, nego se o njima iskljucivo prica i ministri iznose optimisticne planove kako ce oni zavrsiti "superbrzo" deset kilometara autoceste u rekordnom vremenu do kraja 2029 godine. Da ne pricam kako su usitnili gradnju koridora 5C. Prvo na lotove, pa onda na podlootove, pa na podlotove od podlotova, pa onda na metre, ali izgleda i to je ambiciozno za tu gamad, nije im ni to dovoljno, pa ce se ubrzo sve svesti na centimetre. Prava administracija, recimo da su Zlaja i Hadzic onakvi kakvim su se predstavljali, mogli su zavrsiti autocestu koridora 5C u njihovom mandatu. Cetiri godine je sasvim razuman rok za nekih 270 km autoceste, sto znaci po nekih 67 km godisnje. Medjutim oni prve dvije godine nisu ni poceli, Hadzic cugao na Bjelasnici u toku radnog vremena, Karic mutavo buljio u jednu tacku. A samo za koridor 5C je neiskoristeno 250 mil eura kredita.
Za koje se placaju penali stranim bankama. Deset i vise godina nisu u stanju zavrsiti obilaznicu oko Sarajeva, a mnogi jos ni ne shvataju. Ovo sto se sad pravi, pa to je "najjeftinije" i "najlakse", jer tricky part tek treba planirati, onaj kroz Prenj, sa dva dvocijevna tunela duga vise od sest kilometara, sa jos hrpom malo manjih tunela, pa to Karici i ostale Karine nece zavrsiti za pet stoljeca.
A popisaj koridor 5C, dok god se ne spoji Doboj sa Mostarom, sto znaci sve je maltene mrtav kapital koji se nece oplodjavati i zaradjivati sebe.
Prikaži sve komentare (89)