Apsolutna većina osuđenika na smrt u SAD su Crnci a u Apelacionom sudu Sjedinjenih Američkih Država koji potvrđuje smrtne kazne sjede sudije bijelci
Moram da pojasnim jer mi neki daju negative ocjene; u Apelacionom sudu Sjedinjenih Američkih Država koji potvrđuje smrtne kazne sjede sudije bijelci, one stare bijele američke vucibatine(živi fosili), ljudi kojimaje preko 70 godina čiji su djedovi jahajući konja i svirajući usnu harmoniku pravili međe od Texasa do Sjeverne Dakote. I molim vas da bi razumili situaciju donošenja potvrde na smrtnu kaznu jednom Crnčugi, zamislite samo kako se osjeća taj jedan sudija bijelac koji ima npr. 75 godina kada dobije na potvrdu kaznu za pogubljenje Crnčuge, konkretno slučaj koji se desi prošle godine kada su dvojica Crnčuga; Hoze Montano(22) i Merseles Piter(20) silovali bjelkinju(16 god.) više od 2 sata u Ričmondu u saveznoj američkoj državi Arizona?
@limesa Hahaha ubacili jednog Crnca među sudije da ne bude baš očigledno i da ga mogu preglasavati(a on se ne može pozvati na vitalni nacionalni interes)
Prikaži sve komentare (23)