sve je ovo propaganda!!! od mog druga otac radio dole, pa ga jednom prilikom poveo...meni pričao da je stanje bilo prilično dobro pod gadafijem...pun rezervoar goriva za nekoliko dolara! covjek im pravio kuce, imali su solidnu zdravstvenu zastitu, a sad ovi zele da naprave kao da je on bio monstrum...mrs u pm!!!
"Libya had close ties with Slobodan Milošević's regime in Yugoslavia. Gaddafi aligned himself with the Orthodox Serbs against Bosnia and Herzegovina's Muslims and Kosovo's Albanians. Gaddafi supported Milošević even when Milošević was charged with large-scale ethnic cleansing against Albanians in Kosovo" ma nevinasce je bio kad ti kazem...
To je istina.U Libiji za vreme Gadafija: -Besplatna struja za sve -Beskamatne bankarske pozajmice od strane državnih banaka za sve stanovnike -Svi novi bracni parovi dobijali (50 000 US dolara)za rješavanje stambenog pitanja -Nepismenost sa 75 % svedena na 15% -Ako Libijac kupuje auto drzava obezbjeđuje polovinu novca I td...Moammer El Gaddafi je morao pasti jer su mu svi bili dužni, i to ne male iznose. Evropska unija kojoj trčimo u susret i Sjedinjene Američke Države koje gledamo k’o spas i svjetlo na kraju svakog tunela, libijskoj državi su dugovali oko 200 milijardi dolara. libijska država, na čelu sa Gaddafijem, sasvim legalno je i u skladu sa preporučenom svjetskom ekonomijom posjedovala dobar dio Evrope pa i nemali dio svijeta. Dok EU i SAD grcaju u svojim ekonomskim eskapadama, Libija je strpljivo čekala na naplatu potraživanja. U trenutku kad je taj “nemilosrdni” Gaddafi najavio da će tražiti ono što su mu dužni, Centar moći je odlučilo da “libijskom narodu nije dobro” te da ga se treba “osloboditi”.
Prikaži sve komentare (93)