E jel' nije valjao socijalizam? Htjeli smo višepartijski, kapitalističko-robovlasnički sistem, koji kao valja? Htjeli smo ovo? E bas smo pametni.. One ovce s Vlašića (ako je ostala koja) bi nam blejanjem bolje savjetovale od ovih zapadnjaka, pred kojima puze naši političari.. a u miru srušiše više firmi nego u ratu 50x... Na žalost ovo i našu djecu čeka. Džungla bez milosti, pa ko preživi, još uz vraćanje duga zelenašima iz MMF-a... Al' bitan je nacionalizam, on je u ovoj zemlji najsitiji, dok ljudi ne shvate da su postali gladni, jeftini roboti, kojima se upravlja daljinskim upravljačem i koji su potpuno zamjenjivi. Ovaj siroti švabo to nije shvatao, jadničak, mislio je da se bori se za bolje sutra, a izborio se za grob..
Ne valja socijalizam, i kakvo crno robovlasnistvo...niti je neko decka primorao da izabere profesiju, niti da radi za banku, a niti je lose placen (sa potencijalom da bude OOOODLICNO placen)...ako ne mozes da podneses vrucinu, izadji iz kuhinje.
Puteru, polako.. Shvatićeš jednom, da sam ja bila u pravu.. a mogao bi početi sa razumijevanjem napisanog, tako što ćeš otići u prvu malu radnju, auto-praonicu, mesnicu ili recimo mostarski Žitopromet, a onda lijepo pitaj radnicu/ka za njeno radno vrijeme i da li je prijavljena, kad joj/mu je zadnji put uplaćeno zdravstveno, ima li da jede ili da kupi djeci knjige za školu..,a onda mi reci da nije robovlasništvo. A ja da nisam podnosila vrućinu, ne bi me ni bilo...
Prikaži sve komentare (68)