Ja ne zivim vec 12 godina u Bosni iako su mi roditelji dole. I svaki put kad mislim da ne moze gore i da stvari moraju okrenuti na bolje, vidim da sam pogrijesila. Imam samo jedno pitanje za ove mase koje su u BiH i koje ovdje pisu: sta vi cekate jos? Koliko udaraca mozete jos podnijeti, prije nego sto se dignete iz svojih gradova, sela, zgrada, kuca i stanova i izadjete ujedinjeni na ulice? Vi ste na hiljade, njih je saka - pa uzimaju vam lagano i ono zadnje sto je vase - IDENTITET! Jedna Facebook grupa vam nece pomoci, a ni stotitne humanitarnih akcija. Sistem ove drzave je marodan, vode vas ljudi koji bi u drugima zemljama sjedili u zatvoru i imali sudski proces - pa mijenjajte to vise! Promjene dolaze korak po korak, ali prvi korak je odlucujuci! Mozda se nikada nece "pobratiti" sve tri nacije Bosne, ali ih jedna stvar ujedinjuje - ovaj ocajni status drzave koji vasoj djeci uzma buducnost!
@Mini cekamo papire za odlazak vani pa da zivimo u sredjenom sistemu kao i ti.Onda cemo dolaziti na Klix i pitati ljude zasto ne izadju na ulice.Da bi se povela masa treba imati vodju a toga ovdje nema niti ce biti u skorije vrijeme.Eto mozda da se ti vratis pa da nas povedes na demonstracije?
@Genije007: Iako je tvoj komentar provokacija, ja ti zelim od srca kao i svim drugim ljudima koji zele napustiti BiH da zaista i uspiju u tome, ovakvo stanje u kojem je ova zemlja je neizdrzivo. Vidjela sam da su donijeli odluku oko JMB, drago mi je za sve bebace male! Mozda je protest ipak urodio plodom. Cak i bez vodje na vrhu, koji kao sto vidis nije uvijek potreban...;-) Ja sam samo sebi vodja. Lijep pozdrav
Prikaži sve komentare (156)