Ne znam gdje kupite informacije, ali u Njemačkoj plaća kasa i to svako pola godine se ide na kontrolu. Kasa preuzima normalne stvari, ako se želi nešto dodatno to se plaća. Naravno da ima stvari koje su u Bosni jeftinije, ali da plaćam u Njemačkoj plombu ne plaćam.
Niko iz Njemačke i ne dolazi raditi plombe u Bosni, još manje liječiti zube jer je posebno notoran rad brojnih zubara i to će, ako je iskren, potvrditi svaki stomatolog u Bosni. U Sarajevu još i ima poneko, u manjem gradu po pravilu niko nema da valja. Iz Mjemačke dolaze raditi implantate, mostove, porcelanske zube i ostale estetske zahvate jer ih dođe znatno jeftinije a sličan je kvalitet tih radova kao u DE.
Klixov novinar bi zato trebao vidjeti specijalizacije i radove, javno će mu svaki stomatolog potvrditi da svi ciljaju na dijasporu i specijaliziraju npr protetiku, eventualno ortodonciju, malo ko i hirurgiju pa samo manji broj ordinacija vadi osmice. Ali glavni problem je zdravlje zuba i desni, u BiH nikog nema na endodonciji i parodontologiji. Tek slijedi šok kad doktori koji su 60+ i 70+ prestanu sa radom. Samo fušeraj, vadi zdrav zub i radi implantat ili čekaj dijasporu.
Prikaži sve komentare (78)