Ovdje očigledno 90% komentatora nisu ni pročitali članak. 😂 “ U Turskoj većina Kurda ne podržava terorističke akcije THK (Kurdistanska radnička partija) koja se bori za nezavisnost Kurda u Turskoj. ” “ Separastiste je Turska prije nekoliko godina bombardovala, a istovremeno imajući odlične odnose s iračkim Kurdima.”
I Arapi i Kurdi se prodaše Englezima za vreću zlata. Oni im ‘nacrtaše’ granice tako da nikad mira ne mogu imati. Isto su uradili u Turskoj tako da su je podijelili na Grčki, Francuski, Italijanski, Jermenski i Kurdski dio. Ataturk im je taj plan uništio, protjerali su sve neprijatelje i ponovo ušli u Grčku i Bugarsku.
Zapad je molio Ataturka da ne ide dalje u Evropu, da mu ostane sve što su zauzeli, i da oni sami kontrolišu Bosfor i pristup Crnom Moru. Winston Churchill je istjeran iz vojske zbog gubitka preko 50,000 Engleskih mornara u Tuskoj. Zapad taj narod nije mogao uništiti kad je bio najslabiji…danas je ta država defacto najjača regionalna sila, jedna od najjačih armija svijeta i 11ta ekonomija svijeta (gdp ppp).
Prikaži sve komentare (88)