Etiopija je afrički i svjetski svjetionik hrabre borbe protiv europskih kolonijalnih imperija. Etiopija je položila milione zivota u borbi da otjera strance sa kontinenta. Teško je razumjeti Etiopiju iz kolonije u srce Europe, u kojoj raja pusi priču stranih medija da su stranci dobri. Somalija, Eritreja, Djibuti su engleske i talijanske propale kolonije nacrtane na mapi da Etiopija nema izlaz na more. Nek su se dogovorili, svaki dogovor je bolji od rata.
Car Hajle Selasije nije bio idealan ko ni Tito, al je bio za Etiopiju 100x bolji nego pljačkaške kolonijalne imperije iz zapadne Europe. Etiopija je ko Jugoslavija sačinjena od desetina nacija i raznih religija, čuvajte se, ne dajete da vas zavade stranci, a onda opljačkaju.
"NEVEJROVATAN DOGOVOR" znaš kako jarane, mi u sred glavnog grada imamo strane vojne baze čak nema dogovora ni roka, tebi to nije "nevjerovatno"? Tu na rogu Afrike vojne luke imaju Englezi, Francuzi, Amerikanci, Kinezi, to nije "nevjerovatno"? Ali jeste "nevjerovatno" ako Etiopija hoće da ima luku.
Prikaži sve komentare (16)