Ne mogu da vjerujem da likovi koji za citavu karijeru nisu zaradili niti privrijedili jednu jedinu marku na svom radnom mjestu, svojim radom i radnim mjestom jednu marku nisu stvorili ili proizveli i imaju penziju 1500 KM dok ljudi koji su puni radni vijek radili na proizvodnji, proizvodili novac i privrijedili ekonomiji kompletnoj dobiju penziju pisljivih 670 KM, a radnik platu dobija 800 KM
P proguglaj malo kako su se obracunavale penzije u ono "Mracno Titino Vrijeme" bilo kojih 10 godina, 85 % od tvoje prosjecne plate je bila penzija naravno uvecana za inflaciju odnosno valorizacijim dovedena na danasnji nivo. To znaci ako ti je prosjecna plata bila 1000 penzija bi bila 850. Eto mozgovi nek vam efendije i popovi naravno i fratri iz 4x4 BMW daju takvu penziju.
Znam ja kako se obracunava ali je nenormalno da lik koji niti jednu marku za 40 godina nije stvorio ili proizveo ima vise od duplo vecu penziju od covjeka koji je 40 godina proizvodio novac. To kazem jer ne samo da nema logike, nego je neshvatljivo i nenormalno. To bi u realnom svijetu izgledalo kao da firma koja proizvodi i stvara proizvode i novacna kraju godine ima duplo manje zarade od firme koja nista ne proizvodi i nista ne proizvodi.
Prikaži sve komentare (50)