Po završetku rata, koji je i sam bio krvav, Titova komunistička vojska je počinila masovni ratni zločin masakra protivničkih snaga i njihovih obitelji, te civila koji su se povlačili s poraženim snagama. Podatci o tako ubijenim vojnicima i civilima variraju, i kreću se od 80.000 do 250.000. Takodje ne zaboraviti: Partizani i njihovi pomagači nakon oslobođenja spomenutih gradova, u odmazdi su ubili hercegovačkog provincijala Lea Petrovića i još 65 franjevaca. Pokolj hercegovačkih fratara se dogodio u Mostarskom Gracu, Gornjem Gracu, Donjem Gracu, Gostuši, Širokom Brijegu, Mostaru, Ljubuškom, Vrgorcu, Čapljini, Međugorju, Čitluku, Izbičnom, Kočerinu, Velikoj Gorici, Zagrebu, Macelju, Krapini i Bleiburgu. Najviše franjevaca je ubijeno 7. i 8. veljače 1945. godine na Širokom Brijegu te 14. veljače 1945. godine. Spomen obiljezja Titu u ovim mjestima vam dodju kao kad bi spomenik Karadzicu stajao na sred Potocara.Budite realni.Zlocin ostaje je zlocin ma koliko star bio.
Mislim da je Tito imao pravo 1945. da uradi to sto je uradio. Evo zasto: 1. bio je apsolutni pobjednik rata 2.kvislinzi, kolobracionisti i poltronske marionetske vlade fasistickih drzava na tlu bivse Kraljevine Jugoslavije su u svojim pokoljima ubili preko 500 000 ljudi (Jasenovac, Stara Gradiska, Imotski, pa pokolji muslimana u Sandzaku, zlocini nad antifasistima u Hercegovini i slicno) 3. Ustase su bile legitimni vojni cilj (vojska u rasulu) 4. Franjevci su vecinom bili na strani fasista (CAST IZUTECIMA) 5. Tito i NOB su priznale vodece svjetske sile toga doba, a NDH osim sila osovine niko nije uvazavao
@anonimus za ratni zlocin postoji sud.Za ubijanje civila pogotovo zena i djece nema opravdanja.Zna se da su citava sela preko noci u Hercegovini sravnjena za zemljom.Zlocin nad civilima se ne smije opravdavati ko god ga pocinio.
Prikaži sve komentare (26)