Ova saopštenja SDA toliko su besmislena i naopaka da čovjek ne zna od čega bi krenuo komentarisati. Normalno je da parlamentarana većina ima vlast svugdje u svijetu. Nije normalno da se poteže pitanje vitalnog nacionalnog interesa tamo gdje nema nacionalnog interesa, nije normalo da se ne žele imenovati sudije Ustavnog suda, da se ne bi moglo odlučivati o pitanju vitalnog nacionalnog interesa. Nikako nije normalno da se pomiluje 160 OSUĐENIH i TEŠKIH krminalaca u jednom dijelu zemlje, dok se u drugom dijelu zemlje pomiluje samo 1. Nije normlano da jedna stranka koja sebe smatra državotvornom(kao što je SDA) u saopštenju za javnost niti u jednoj riječi ne spomene da je Budimir pomilovao 160 krminalaca i da makar malo, makar i stidljivo pozdravi ovu akciju, već se plaše za svoje pozicije. Tačnije, ne plaše se oni za svoje pozicije već da kad siđu s vlasti, mogu otići i u zatvor.
Hmmmm ne moraš ići u svijet. Idi do Tuzle nije ti daleko da vidiš kako SDP očajnički ne prepušta vlast parlamentarnoj većini (21 od 35) u kojoj su sve stranke plus 3 zastupnika koji su napustili stranke SDP i SBB. I to upravo potezanjem nacionalnog interesa Hrvata. LICEMJERI.
Naravno da je SDP potegao vitalni nacionalni interes, pa nisu naivčine ni ovce za šišanje. Neka gospoda iz stranke "Zlatnih kašika" vide kako je kad se igra prljavo. Zna se koliko je para Mirsad Kukić izvukao iz RMU Banovići da sastavi koaliciju na TK, mada izgleda da će to biti još jedan političko-alhemičarski eksperiment kao i Vlada KS. I još nešto. SDP je od rata uvijek imao većinu u klubu Srba u Federaciji i u skoro svim kantonima, i nikad nisu potegnuli vitalni nacionalni interes, a mogli su blokirati sta su htjeli.
Prikaži sve komentare (69)