"Milorad Dodik je najavio da će ovaj zakon "preuzeti" iz američkog zakonodavstva te na svakom mjestu gdje piše SAD, pisat će Republika Srpska." Posteno, zasto onda Klix na kraju teksta ovo naziva udarom na slobodu govora ako kaze da ce prepisati americki zakon? Je li pisete clanke o tome da je SAD diktatura?
Ako misliš da je u SAD-u sve bajka odmakni se od ekrana i obiđi svijet. U Americi vlada demokratija samo na režimskim kanalima i u riječnicima vladajuće elite a u stvari su truhle koje nisu ni u prvih 20 uređenih državnih sistema. Ne komentarišem ove očajničke pokušaje dodvoravanja Americi lokalnih kriminalaca koji ispiraju mozak narodu koji predstavljaju već ti pokušavam objasniti da ako je neko negdje neki zakon napisao ne znači da je taj zakon dobar za primjenu u BiH.
Mi smo još uvijek zemlja u tranziciji iako tapkamu u mraku već 30+ godina i ne odmičemo se od ideologija koje nas sputavaju da napravimo iskorak ka boljoj budućnosti za iduća pokoljenja, ako nastavimo da primjenjujemo loša i polovična rješenja moramo se spremiti za još mnogo isplakanih suza za najmilijim.
Prikaži sve komentare (97)