"Niti jednom riječju se tim zakonom poslodavci ne obavezuju na povećanje plata, nego im se daje mogućnost da ako hoće mogu da povećaju platu, a da na iznos povećanja plate manje obaveze" Hvala Šatoroviću na pojašnjenju, a ovima drugima što su protiv minimalne plate 1000 KM majke da spomenem. Kad pukne ovaj neodrživi balon, biće svašta. ;)
U suštini, neće se ništa napraviti iz jednog prostog razloga, neki koeficjent koji postoji, ne znam nisam siguran, kada se povećaju plate preko toga nećega automatski se i političarima i parlamentarcima dižu plate, što nigdje u svijetu nema, samo u Bosni i Hercegovini. Boli narod tuki, živi u bijedi i konta biće bolje sutra, a ništa ne rade. Evo Sarajevo svaka raskrsnica ljudi ruke pružaju, priznajte, stiže sve veće siromaštvo ovdje, a kad pukne, baš će da pukne.
Samo ću ovo ovdje ostaviti kao podsjetnik, pa ko želi da izvuče poruku, neka izvuče. https://www.klix.ba/vijesti/bih/plata-politicarima-je-povecana-prosle-godine-sada-je-u-planu-novo-povecanje-za-jos-600-km/230315050
Prikaži sve komentare (64)