Pare i sreca, to je otp. tema jeli? U USA, da, vise neg drugdje ja bi reko. I u Evropi, cak i istocnoj, i Bosni. Takav sistem, drustvo, narod, mentalitet, politka, propaganda, itd. Generalno, vecinom. I u Bosni, mozes bit 'sretan' u stanu il kuci predratnoj, staroj, 'socijalistickoj' il od roditelja, babe, nane, sta fali, i ti bi svojoj djeci. I zato i nema il vrlo malo beskucnika u Evropi recimo, i na istoku, u drugim zemljama.
I odes malo u ribu, rijeka blizu, prosetas gradom, ima ljudi, jos uvijek ima tog komunalnog zivota, atmosfere, i istorijske Evropske arhitekture, zgrada. Pa i kladionica, kafic, pogledas futbal s ljudima, il poigras negdje, il na neko vjersko mjesto, kako kome, al to je sve recept za zdraviji i bolji kvalitet zivota, cak i u toj 'sirotinjskoj' Bosni. Za prosjecnog covjeka. Neg u USA, u prosjeku.
Gdje toga nema, u vecini zemlje, il za vecinu 'Walmart' Amerike, koji i nemaju ni para bas, u prosjeku, il relativno. Kad bude kriza, ko za korone, vidis ljudi s kucom i dobrim dzipom u redu za hranu, samo 1 absurd primjer. A kamol prava 'sirotinja', na milione. Zato i toliki problemi tamo, djelom, drustveni, ljudski, zdravstveni, nasilje.... Kazem u prosjeku, statisticki, egzistencijalno. I pardon, ne znam 'ukratko', ponekad.
Prikaži sve komentare (86)