bilo bi dobro upitati nekog radnika iz Toyote da ti objasni sta on misli o lean organizaciji poslovanja. Taj sistem podrazumijeva visoko stručne i moralne ljude na čelnim mjestima a ne sa kupljenim diplomama. Mislim da je to jedan visoko dehumaniziran koncept filozofije poslovanja gdje si niko i ništa u sistemu. Nije to za Bosnu po meni. Nikad nije problem u sistemu rukovodjenja i komandovanja nego u diskriminaciji i ponižavanju.
Nemoras ih pitati, mozes pogledati zvanicne podatke. Zaposlenici u Tojoti rade duze za tu kompaniju nego u drugim firmama u istoj oblasti. To govori dosta.
Možda se diplome ne bi mogle "kupiti" da nema kupaca koji su spremni komad papira da plate. Ali nije problem ni u prodavačima koliko u mentalitetu naroda koji misli da sa diplomom je neko i nešto. A u suštini nije niko i ništa. Imati diplomu je jedna stvar ali biti dostojan diplome je nešto sasvim drugo. Na žalost kod nas je prodaja diploma počela iz državnih škola i fakulteta a individualce koji su iste prodavali smo DEBELO nagradili.
Prikaži sve komentare (72)